Officieel: Lamborghini Huracan LP640-4 Performante [640 pk / 600 Nm]

Officieel: Lamborghini Huracan LP640-4 Performante [640 pk / 600 Nm]Voor wie een Huracan met 580 pk of 610 pk niet volstaat is er nu de Lamborghini Huracan Performante.

Met die naamgeving druist Lamborghini ietwat in tegen de logica, bij de Gallardo werd de Performante term namelijk bovengehaald voor de lichtgewicht roadstervariant van de Superleggera. Nu zal de benaming worst wezen, de iconische sportwagenbouwer uit Sant’Agata Bolognese haalde alles uit de kast om van deze Huracan LP640-4 Performante een straatlegale circuitracer te maken!

Zo maken ze gebruik van een gloednieuw, ultralicht én gepatenteerde Forged Composites koolstofvezelsamenstelling waarmee ze ook complexe(re) onderdelen uit één stuk koolstofvezel produceren. Dat zien we aan de (reusachtige) spoiler achterop, de sideskirts en luchtinlaten. Dankzij die vleugel en actieve aërodynamica (Aerodinamica Lamborghini Attiva aldus de Italianen) verkrijgt de Huracan Performante maar liefst 750% meer downforce dan een reguliere LP610-4!

Onder de motorkap blijft de atmosferische 5.2-liter V10 trouw op post, hier goed voor 640 pk en 600 Nm koppel! Dankzij de lichte structuur en enkele strategische aanpassingen legt de Lamborghini slechts 1.382 kg in de weegschaal, met de juiste ingesteldheid achter het stuur kan je in 2,9 seconden aan 100 km/u zitten! De topsnelheid ligt boven de 325 km/u en dat getal moet ongeveer ook de CO2 uitstoot zijn..

De bestaande vierwielaandrijving en zeventraps automaat tekenen ook nog steeds present, qua rubber kan je naast de Pirelli P Zero Corsa’s ook opteren voor Trofeo R banden. Die lenen zich perfect voor circuitgebruik en daar vertoeft de Lamborghini Huracan Performante maar al te graag, zo kroonde hij zich recentelijk tot Nurburgring kampioen met een rondetijde van 6 minuten en 52.01 seconden!

Tegen de zomer moet de snelste Huracan leverbaar worden met een Belgische vanafprijs 237.160 euro, bij Lamborghini Brussels verwachten ze jouw telefoontje met open armen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...