Officieel: Ford Focus Electric facelift (2017)

Officieel: Ford Focus Electric facelift (2017)De Ford Focus Electric krijgt een krachtigere batterij (33,5 kWh) en daarmee vergroot het rijbereik tot 225 km!

Ford lanceert een verbeterde versie van de Focus Electric waarbij vooral op de bruikbaarheid van de EV ingezet wordt. De wagen wordt nu uitgerust met een slimmere batterij van 33,5 kWh wat bijna het dubbele is van zijn voorganger. Dit resulteert in een theoretisch rijbereik van 225 kilometer op één lading, wat volgens Ford meer dan genoeg zou moeten zijn voor de gemiddelde weggebruiker. Om de elektrische Focus zo zuinig te maken worden de batterij en de 145 pk sterke elektromotor door vloeistof gekoeld of verwarmd tot de efficiëntste temperatuur.

Naast de betere batterij (en rijbereik) voorzag Ford nu ook een nieuwe snellaadaansluiting, daarmee kan je in 30 minuten maar liefst 80% van je autonomie vergroten met een snelle laadpaal. Aan een regulier stopcontact neemt dat proces ongeveer 5 uur in beslag. Ford gaat eveneens – in samenwerking met verschillende andere autoconstructeurs – ongeveer 400 nieuwe, ultrasnelle laadpunten over Europa verspreiden.

Bruikbaarheid betekent tegenwoordig ook connectiviteit, en daarom wordt de Ford Focus Electric voorzien van het nieuwste SYNC3 infotainmentsysteem. Dit systeem maakt het mogelijk om via simpele gesproken commando’s de audio, navigatie of zelfs een aangesloten smartphone te bedienen. Verder kan een Focus-eigenaar die een smartwatch heeft ook dit gadget op de wagen gaan aansluiten. Zo kan de eigenaar de auto van op afstand ontgrendelen, het rijbereik controleren of de auto vinden op een drukke parkeerplaats via de MyFord Mobile smartwatch-app.

De Focus Electric is momenteel nog het enige zuiver elektrische voertuig van Ford, in de komende jaren willen de Amerikanen sterk gaan inzitten op EV’s en hybrides.

Lees hier onze rijtest met de Ford Focus Electric!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...