Officieel: Peugeot Partner Tepee Electric [170 km rijbereik]

Officieel: Peugeot Partner Tepee Electric [170 km rijbereik]Peugeot vult zijn elektrisch gamma aan met de praktische Partner Tepee Electric!

De Peugeot Partner Tepee Electric krijgt een elektromotor mee, goed voor 67 pk en 200 Nm koppel. Deze motor wordt van stroom voorzien door een 22,5 kWh batterij wat de wagen een theoretisch rijbereik van 170 kilometer geeft. In vergelijking met de huidige generatie elektrische wagens is dat niet bepaald groot, maar de Peugeot Partner Tepee Electric kan in slechts 30 minuten (aan een snellader) al 80% van zijn capaciteit terugwinnen! In combinatie met een gewoon stopcontact neemt een volledige laadbeurt echter al snel 8 tot 12 uur in beslag.

De Partner Tepee Electric wil vooral praktisch zijn. Net als de reguliere Partner biedt hij een royale hoeveelheid plaats aan 5 inzittenden en houdt hij daarbij nog 1.350 liter aan kofferruimte over. Zonder de achterbank wordt dit zelfs 3.000 liter! Verder is de auto voorzien van een scala aan opbergruimtes, zoals we van de Partner gewoon zijn.

Op technologisch vlak voorziet Peugeot de elektrische Partner van klimaatregeling die op afstand – via een applicatie op de smartphone – ingesteld kan worden. Daarnaast wordt de wagen standaard voorzien van een 7-inch touchscreen dat compatibel is met Apple CarPlay en MirrorLink.

Peugeot wil zich met de Partner Tepee Electric richten tot de meer milieuvriendelijke gezinnen met het avontuurlijke en praktische karakter. De elektrische Partner is beleeft zijn wereldpremière op het aankomende Autosalon van Genève in maart, in het najaar start de commercialisatie!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...