Officieel: Kia Picanto (2017)

Officieel: Kia Picanto (2017)De nieuwe Kia Picanto is ruimer, krachtiger en beter uitgerust dan ervoor.

Na het (iets vroeger dan gepland) vrijgegeven van de eerste details komt Kia nu naar buiten met alle informatie omtrent de nieuwe Picanto naar aanleiding van het Autosalon van Genève in maart. Begin april wordt de guitige Koreaan alreeds gelanceerd!

Deze Picanto is generatie #3 sinds zijn introductie in 2004 en de ingenieurs hebben er alles aan gedaan om de foutjes mindere elementen uit het verleden weg te werken. Zo krijgt hij een aangename vormgeving die mooi aansluit bij de Rio en Cee’d, voor wie wil is er zelfs een blitse Picanto GT Line met sportieve accenten!

De wielbasis van de nieuwe Picanto is iets groter dan zijn voorganger en dat vertaalt zich per direct in een sterker ruimtegevoel. De achterbank biedt ruimte aan twee of drie inzittenden terwijl de koffer (mét dubbele laadbodem) minstens 225 liter tot maximaal 1.010 liter slikt! De afwerkingskwaliteit ging erop vooruit aldus Kia en ook op vlak van comfort (oa goedzittende en verstelbare zetels, opbergvakken, personalisatie, stuurverwarming, goede hoofdsteunen, …) moet de nieuwe Picanto kunnen scoren. Inzake infotainment voorziet Kia een groot (7″) aanraakscherm met moderne technologie.

Het bestaande motorengamma van de Koraanse A-segmenter wordt overgenomen, starten doe je dus met de 1.0-liter MPI driecilinder met 67 pk terwijl de 1.2 liter viercilinder het doet met 84 pk. Later dit jaar krijgt de Picanto de gloednieuwe 1.0-liter T-GDi driecilinder met 100 pk, de krachtigste uitvoering ooit! Alle motoren krijgen standaard een manuele vijfversnellingsbak, optioneel er is een automaat voorhanden voor de 1.2 MPI.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...