Hyundai Motorsport gaat TCR racen met de nieuwe i30

Hyundai Motorsport gaat TCR racen met de nieuwe i30Na het sportieve engagement binnen het WRC gebeuren trekt Hyundai nu met een geprepareerde i30 naar het TCR circuitkampioenschap!

De nieuwste dienstwagen van Neuville en Co, de i20 WRC, is gebaseerd op de Hyundai i20 Coupé maar voor het TCR autosport avontuur kiezen de Koreanen voor de nieuwe i30. Hyundai gaat zelf niet actief deelnemen maar staat uiteraard wel ten dienste van de toekomstige klantenteams. De ontwikkeling en het testwerk zal vanaf april gecoördineerd worden vanuit het Hyundai Motorsport hoofdkwartier in Duitsland, tegen december moeten de eerste exemplaren van de i30 TCR geleverd worden.

Het TCR kampioenschap is een internationaal circuitgebeuren voor touringcars en is het meer toegankelijk neefje van de WTCC (World Touring Car Championship). Alle wagens moeten voldoen aan een reeks strenge voorwaarden, Hyundai rekent op de 2.0-liter turbobenzine met ongeveer 330 pk / 400 Nm en een manuele versnellingsbak.

Naast een apart klassement tijdens diverse etmaalraces zijn er heel wat TCR evenementen over de hele wereld (Azië, Baltische Staten, Midden-Oosten, Thailand, ..), ook in de BeNeLux is er een TCR kampioenschap. Het is nog even afwachten hoeveel teams Hyundai kan overtuigen met het i30 project en waar deze zullen uitkomen. Momenteel zijn er 10 TCR racebolides te verkrijgen: Alfa Romeo Giulietta, Audi RS3 LMS, Ford Focus, Honda Civic, Opel Astra, Peugeot 308, Seat Leon (DSG/SEQ), Subaru WRX STi en Volkswagen Golf GTI.

De toekomstige Hyundai i30 TCR is alvast een mooie promotie voor de aankomende i30 N hot hatch.

Lees hier onze rijtest met de nieuwe Hyundai i30 hatchback!

Hyundai Motorsport gaat TCR racen met de nieuwe i30

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...