Lotus eert Esprit S1 met unieke Evora Sport 410

Lotus eert Esprit S1 met unieke Evora Sport 410Of Lotus hiermee opnieuw solliciteert naar de volgende Bond-auto?

Lotus Exclusive, de bijzondere personaliseringtak waar je sinds kort jouw droom-Lotus kunt laten samenstellen, beperkte zich tot op heden tot specifieke kleurschema’s en stripings. Maar met de unieke Evora Sport 410, geïnspireerd op de iconische Esprit S1 uit de Bond-film The Spy Who Loved Me, bewijzen ze dat ze tot meer in staat zijn.

De eerste generatie Esprit is als Bond-car minstens zo iconisch als diens Aston Martin DB5. Iedereen herinnert zich immers de witte, wigvormige Lotus die na een helse achtervolging op Sicilië de Middellandse zee indook om zich daar op een fascinerende wijze om te toveren tot duikboot.

De unieke Evora Sport 410 knipoogt op tal van vlakken naar het origineel uit 1976. Naast de witte buitenkleur met opvallend Tartan ruitjesinterieur zien we specifieke, zwarte details op de voorbumper, de pinstripe rondom en achterbumper, Esprit-typografie op het achtersteven en tenslotte ook de typische houten schakelpook. Tenslotte mocht ook de legendarische nummerplaat PPW306R niet ontbreken.

Technisch blijft deze Sport 410 gelijk aan het origineel. Maar met een 410 pk sterke supercharged V6 voor een drooggewicht van nauwelijks 1.270 kg zal ook deze Lotus geen moeite hebben om de slechteriken van zich af te houden. Of Lotus deze unieke Evora Sport 410 ook in de aanbieding zal doen – en of er eventueel nog extra exemplaren volgen – houden de Britten voorlopig in het midden. Maar met een gelimiteerde productie van 150 exemplaren per jaar zal de Sport 410 sowieso een bijzonder zeldzaam zicht blijven. Tenzij de makers van de Bondfilms daar anders over beslissen natuurlijk…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...