Officieel: Toyota Yaris (2017)

Officieel: Toyota Yaris facelift (2017)In navolging van de nieuwe Yaris WRC rallywagen krijgt ook de reguliere Toyota Yaris een opfrisbeurt.

Toyota doet dit seizoen mee aan het WRC kampioenschap met een stevig aangepaste Yaris, nu komen de Japanners naar buiten met een nieuwe voor de Yaris die Jan Modaal ook gewoon kan kopen. Die aankoop kan nog voor de zomer gebeuren, op het Autosalon van Genève staat deze Toyota Yaris eerst even te pronken op Europese bodem.

De huidige Yaris gaat al een tijdje mee (sinds 2011, nvdr) en kreeg alreeds een kleine facelift mee, toch heeft Toyota duidelijk geen haast met een revolutionaire nieuweling. Om de recentste versie te herkennen moet je ook al enkele keren goed kijken en vergelijken, dan zal je de vernieuwde bumpers, strakgetrokken grille en andere lichtblokken (mét LED’s achteraan) misschien wel opmerken.

Binnenin is het verschil nog moeilijker te onderscheiden, Toyota spreekt zelf over mooiere materialen, een kwalitatievere afwerking en een verbeterde ergonomie. Interessante nieuwkomer is het grotere 4,2″ Touch2 infotainmentsysteem met moderne features en nieuwe personalisatiemogelijkheden!

Groot nieuws onder de motorkap, daar vervangt een nieuwe 1.5-liter VVT-iE benzinemotor met 111 pk en 136 Nm namelijk de oude 1.33-liter. Naast 10% meer vermogen daalt het verbruik met 12 % aldus Toyota, wie écht zuinig wil zijn gaat natuurlijk voor de Yaris Hybrid die er ook weer aankomt.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...