Officieel: Skoda Octavia RS 245 (2017)

Officieel: Skoda Octavia RS 245 (2017)Met de Octavia RS245 heeft Skoda een nieuw topmodel in het gamma.

Terwijl de vorige generatie het nog moest doen met een RS230 topper krijgt de vernieuwde Octavia RS nu een nieuwe RS245 variant mee, zowel te verkrijgen als berline en als praktische combi. De 2.0-liter TSI viercilinder is – zoals de naam doet vermoeden – in staat om 245 pk en 370 Nm te leveren aan de voorwielen, naast een manuele zesbak is er ook een zeventraps DSG te verkrijgen. Dat is een primeur voor het Octavia gamma!

De Skoda Octavia RS245 doet 6,6 seconden over de 0-100 km/u sprint en heeft een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u. CO2 en verbruikscijfers zijn op dit moment nog niet vrijgegeven net zoals een prijsindicatie.

Naast een straffere uitstraling met een nieuwe grille, glanzend zwarte accenten, 19″ velgen en een honingraatmotief is de Octavia RS245 iets dikker achteraan (38 mm) wat de rijdynamiek – in combinatie met het slipdifferentieel en Dynamic Chassis Control – ten goede moet komen. Binnenin heerst er eveneens een sportieve sfeer met ondermeer Alcantara sportzetels, chroom omlijstingen, een multifunctioneel (verwarmbaar) stuurwiel en LED sfeerverlichting met tien kleurmogelijkheden.

Daarnaast krijgt de RS245 ook heel wat slimme rijhulp- en veiligheidssystemen mee terwijl de gekende Simply Clever items hier ook niet ontbreken.

Op het Autosalon van Genève staat deze Octavia RS245 mooi te pronken op de Skoda stand, kort erop gaat hij in de verkoop. Sinds het begin van deze eeuw zijn er alreeds 200.000 RS’en verkocht, deze topversie moet dat succes nog wat versterken!

Lees hier onze rijtest met de Skoda Octavia RS TDI 4×4!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...