Toyota Yaris krijgt nieuwe 1.5-liter benzinemotor [111 pk / 136 Nm]

Toyota Yaris krijgt nieuwe 1.5-liter benzinemotor [111 pk / 136 Nm]De Toyota Yaris ruilt zijn 1.33-liter benzinemotor in voor een krachtige doch zuinigere 1.5-liter!

Toyota heeft het motorenaanbod van de Yaris vernieuwd en daarbij nemen we afscheid van de 1.33-liter benzine. Gelukkig krijgen wel een gloednieuwe – en in Poland gebouwde – benzinemotor met 1500 cc longinhoud. Met 110 pk en 138 Nm is deze 1.5-liter viercilinder iets krachtiger (12 pk) dan zijn voorganger terwijl de Yaris tot 12% zuiniger is.

De stoplichtsprint neemt met de nieuwe benzinemotor maar 11 seconden in beslag, bijna een seconde sneller dan voordien. Interessanter (maar wel een pak technischer) zijn alle innovatieve technieken en methodes die de ingenieurs gebruikten om deze motor zo efficiënt mogelijk te maken. Opmerkelijk genoeg niet enkel voor stedelijk gebruik, ook op de autosnelweg moet de Yaris een pak aangenamer moeten worden.

Lees hier onze rijtest met de Toyota Yaris Hybride facelift

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...