Officieel: Volkswagen Golf GTD facelift (2017)

Officieel: Volkswagen Golf GTD facelift (2017)Na de reguliere Golf en enkele afgeleiden komt Volkswagen nu met de Golf GTD facelift naar buiten.

Op het eerste vlak lijken de visuele verschillen tussen de huidige Volkswagen Golf en de Golf facelift eerder onbestaande, wanneer je hem in het echt kan aanschouwen – zoals op het Autosalon – valt het allemaal wel beter mee. Een nieuwe grille, strakke bumpers, LED verlichting en een strakgetrokken achterzijde.

Binnenin kan je bij deze Golf GTD en Golf GTD Variant genieten van het nieuwste Discover Pro infotainment, zeker wanneer je gebruik gemaakt van de gebarenbediening. Op vlak van rijhulpsystemen tekenen ondermeer de Adaptive Cruise Control, Front Assist en City Emergency Braking nu present bij de snelle TDI.

Onder de motorkap ligt er hier nog steeds een 2.0-liter turbodiesel met 184 pk en 380 Nm. Daarmee haal je de 100 km/u in 7,5 seconden met de hatchback, de meer praktische Golf Variant GTD doet er 7,9 seconden over. De topsnelheid ligt op 231 km/u en naast de manuele versnellingsbak kan je optioneel kiezen voor een zeventraps DSG automaat.

Volkswagen spreekt over een lager verbruik en CO2 uitstoot maar houdt verdere details nog verborgen, op vlak van prijzen kunnen we jullie ook nog geen toelichting geven. Tegen de lente moet de vernieuwde Golf GTD bij de dealers staan!

Lees hier onze rijtest met de Volkswagen Golf GTD!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...