Officieel: MINI Countryman John Cooper Works [231 pk / 350 Nm]

Officieel: MINI Countryman John Cooper Works [231 pk / 350 Nm]Terwijl de nieuwe MINI Countryman SUV nog staat te pronken als Europese première op het Autosalon van Brussel komen de Britten alreeds aanzetten met de sportieve JCW uitvoering!

Voor wie funky looks, Engelse flair en een unieke rij-ervaring graag wil combineren met een grote portie bruikbaarheid is bij de nieuwe Countryman aan het juiste adres. Ben je op zoek naar wat extra dynamiek in een sportief sausje, dan moet je voor de nieuwe Countryman John Cooper Works oftewel JCW gaan.

Deze Countryman topversie krijgt net zoals de moderne JCW broeders een 2.0-liter TwinPower Turbo benzineviercilinder onder de motorkap, goed voor 231 pk en 350 Nm. Deze is standaard gekoppeld aan een handbak maar voor wie liever schakellui rijdt is er een sportautomaat voorhanden. Beiden doen overigens de 0-naar-100-sprint in 6,5 seconden terwijl de topsnelheid op 234 km/u ligt.

Naast speelse vierwielaandrijving, een sportonderstel en grijpgrage Brembo remschijven is de MINI Countryman JCW in staat op écht sportieve aspiraties te beiden, in hoeverre dat een crossover/SUV dat natuurlijk kan. Met 18″ lichtmetalen velgen, veel alcantara/chroom accenten, contrasterende stiknaden en een meer agressieve vormgeving van de bumpers moet het ook visueel duidelijk worden dat je met iets speciaals rijdt, het geheel kan je nog (eindeloos) aandikken met uitgebreide personalisatiemogelijkheden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...