Officieel: Alfa Romeo Stelvio First Edition (2017)Niet enkel de i30 komt met een speciale lanceringseditie, ook de Alfa Romeo Stelvio komt eerst naar buiten als First Edition voor €56.600!

Na de lancering van de knappe Giulia was het toch reikhalzend uitkijken naar de langverwachte komt van een SUV met Alfa Romeo badge voorop. Opnieuw zag deze eerst het levenslicht als potente Stelvio Quadrifoglio (510 pk) terwijl er gelukkig ook reguliere uitvoerigen zullen komen.

In Europa (EMEA) zal de Alfa Romeo Stelvio eerst gecommercialiseerd worden in de First Edition uitvoering. Deze is voorzien van de 2.0-liter benzinemotor met 280 pk en 400 Nm, gekoppeld aan Q4 vierwielaandrijving en de achttraps ZF automaat. Tezamen goed voor een 0-100 km/u acceleratie in 5,7 seconden en een topsnelheid van 230 km/u. Dit allemaal bij een CO2 uitstoot van 161 g/km en een theoretisch verbruik van 7 liter benzine per 100 km.

De Stelvio First Edition krijgt ondermeer de volgende basisuitrusting mee: elektrisch verstelbare en verwarmbare zetels in volnerfleder, inzetstukken van echt hout, 20″ lichtmetalen velgen, aluminium schakelhendels, gekleurde remklauwen en een groot (8.8″) highres infotainmentsysteem met digitale radio.

Op vlak van veiligheid rekent hij op nieuwe actieve hulpsystemen zoals Integrated Braking System, Forward Collision Warning, Autonomous Emergency Brake en Lane Departure Warning. En daar doen de Italianen nog een achteruitrijcamera met dynamische hulplijnen, parkeersensoren voor en achter, een elektrisch bediende achterklep en automatische grootlichten bovenop.

In België wordt de Alfa Romeo Stelvio First Edition verkocht voor €56.600, de eerste exemplaren zouden in de lente toekomen. Tegen de zomer komen de diesels en de Stelvio Quadrifoglio is voorzien voor het einde van 2017.