Officieel: BMW 4-Reeks / M4 facelift (2017)

Officieel: BMW 4-Reeks / M4 facelift (2017)De BMW 4-Reeks (4 Reeks Coupé, 4 Reeks Cabrio en 4 Reeks Gran Coupé) en hun bevallige M derivaten worden wat opgefrist.

Begin 2013 werd de innige band tussen de 3-Reeks Berline en 3-Reeks Coupé geknipt, die laatste zou vanaf dan door het leven gaan als 4-Reeks. Hetzelfde lot onderging de 3-Reeks Cabrio. Maar die heroriëntatie van het gamma leverde BMW geen windeieren op, zo gingen er wereldwijd maar liefst 400.000 Vier’s over de toonbank. Tijd dus om dat succes te verlengen met een facelift.

Van die facelift term zijn ze wel niet zo’n grote fan in München / Bornem, daar spreken ze liever over een Life Cycle Impulse (LCI). Die omvat voor de volledige 4-Reeks familie ondermeer LED verlichting (in de plaats van de Xenon’s), zowel voor- als achteraan. Daarnaast zorgen ietwat gewijzigde luchtinlaten, specifieke sierelementen en de nieuwe achterschort voor een krachtigere uitstraling, voor Jan Modaal zal het toch niet gemakkelijk worden om de facelift van de niet-facelift te onderscheiden.

Deze update omvat naast een gloednieuwe velg ook nog twee nieuwe koetswerkkleuren, zijnde Snapper Rocks Blue en Sunset Orange. De uitvoeringslijnen Advantage, Sport, Luxury en M Sport blijven mooi op post en kunnen nog steeds verder gepersonaliseerd worden met allerhande items.

Binnenin heersen er nieuwe gegalvaniseerde sierelementen, chroom accenten en een middenconsole in Schwarz hochglänzende lak. Ook pocht BMW met de dubbele stiknaad, drie nieuwe bekledingskleuren en evenveel nieuwkomers qua decoratieve omlijstingen. Het bijgeschaafde navigatiesysteem Professional – dat met de handige/grote tegels uit de 7-Reeks – is hier optioneel te verkrijgen, net zoals het multifunctionele instrumentendisplay tussen de tellers.

Geheel onzichtbaar maar wél sterk aanwezig aldus de Duitsers is de stugger afgestelde ophanging, zowel de standaardversie als de M sportophanging en adaptieve ophanging. Rechtdoor rijdt de BMW 4-Reeks nu ook stabieler terwijl de stuurinrichting meer responsief reageert. Voor de sportiefste uitvoeringen (430d/430i en hoger) is er nu high performance rubber fabrieksaf beschikbaar.

De BMW 4-Reeks is te verkrijgen met maar liefst 31 model- en aandrijflijnvarianten met 3 benzine/dieselmotoren (exclusief de magische M4’s), daarvan zijn er overigens 12 beschikbaar met xDrive vierwielaandrijving. Aan benzinezijde gaat dat van de 420i (184 pk) tot de 440i (326 pk), dieselrijders moeten het doen met een 420d (190 pk) tot 435d xDrive (313 pk).

Naast het reguliere BMW 4-Reeks aanbod worden de M4 Coupé en M4 Cabrio per direct ook onder handen genomen. Adaptieve LED verlichting vooraan en LED lichten achteraan ziten zo vanaf nu in de basisuitrusting, binnenin zijn er nieuwe (sportieve) details. De nieuwe M4 Coupé en M4 Cabrio zijn eveneens voorzien van de modernste versie van het navigatiesysteem Professional en andere elementen van ConnectedDrive. Qua vermogen blijft het wel bij 430 pk (of +10 pk met het Competition Pack) dankzij de TwinTurbo Power van de 3.0-liter zes-in-lijn!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...