Autosalon Brussel 2017: Kia line-up

Officieel: Kia Rio (2016)Bij Kia is de vernieuwde Rio de grote nieuwigheid maar toch mogen we de Optima SW, Sportage, Cee’d en Niro hybride niet vergeten!

De compacte vijfdeurs stadswagen van de Zuid-Koreanen, de Kia Rio, kreeg in 2016 een deugddoende opfrisbeurt. Niet enkel de looks werden wat strakker / meer volwassen, ook het interieur is nu een pak moderner en voorzien van de nieuwste technologie. Dankzij een kleine groeispurt profiteren zowel de achterste inzittenden als het laadvolume.

De nieuwe Optima kreeg eindelijk de broodnodige uitbreiding om eens mee te gaan spelen met de grote jongens. Zo is er niet enkel een zuinige Plug-In Hybride uitvoering en blitse GT versie, ook een praktische Optima SportsWagon is er nu bij.

De bestaande sterkhouders van Kia, de Cee’d en Sportage SUV, krijgen uiteraard ook een stevige portie aandacht op de stand in Paleis 4. De nieuwe Niro nestelt zich daar zo wat tussen met een unieke vormgeving en positionering, toch is het vooral zijn efficiënte en hightech hybride-aandrijflijn die indruk wist te maken. Voor de Kia Stinger GT valt het Autosalon van Brussel 2017 net wat te vroeg, ten vroegste in de herfst maakt deze knapgelijnde sportcoupé zijn Belgische intrede.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...