Officieel: Jaguar F-Type facelift (2017)

Officieel: Jaguar F-Type facelift (2017)Jaguar voorziet de volledige F-Type familie van een beperkte facelift!

De Jaguar F-Type doet sinds 2012 vele harten sneller slaan. Niet enkel wordt hij gezien als de opvolger voor de legendarische E-Type, met zijn sexy looks, lage zitpositie en rasechte sportwageneigenschappen kon hij menig consument overtuigen.

Nu krijgt de Britse sportwagen een kleine facelift die per direct voor het volledige gamma is, gaande van de 340 pk instapper tot de machtige SVR topversie!

Visueel omvat de opfrisbeurt een nieuwe voorzijde met full LED koplampen met vier lichtmodi. Binnenin zijn er nieuwe sportzetels die 8 kg lichter zijn dan voordien. Het exclusieve SVR Siena Tan leder is ook beschikbaar voor de andere Jaguar F-Type’s met overigens nieuwe chroom- en aluminium details voor het interieur. Qua koetswerkkleuren en velgen heb je nog meer keuze dan voordien.

Inzake gadgets en rijhulpsystemen is het nieuwste Touch Pro infotainmentsysteem hier ook te verkrijgen met ondermeer realtime verkeersinfo en weerberichten, net zoals de integratie van de GoPro applicatie ReRun. Handig voor na een dagje circuit de mooiste beelden te bekijken en te delen via de sociale media! Automatisch parkeren kan vanaf heden ook dankzij Park Assist.

Voor de V6 uitvoeringen is er nu ook een nieuw R-Dynamic uitrustingsniveau terwijl er een exclusieve F-Type 400 Sport launch edition komt tijdens het eerste modeljaar. Zoals de naam doet vermoeden is deze voorzien van 400 pk en een unieke grijze koetswerkkleur, gele accenten doorheen de wagen maakt het geheel af aldus Jaguar.

De de vernieuwde F-Type kunnen we alreeds ontdekken op het Autosalon van Brussel, de verkoop start in het eerste kwartaal van 2017 met het volgende aanbod:

 • F-TYPE Coupé + Convertible:
  340 pk 3.0-litre V6 – Quickshift RWD / handbak RWD
  380 pk 3.0-liter V6 – Quickshift RWD / AWD, handbak RWD
 • F-TYPE R-Dynamic Coupé + Convertible:
  340 pk 3.0-liter V6 – Quickshift RWD / handbak RWD
  380 pk 3.0-liter V6 – Quickshift RWD / AWD, handbak RWD
 • F-TYPE 400 SPORT Coupé + Convertible:
  400 pk 3.0-liter V6 – Quickshift RWD / AWD
 • F-TYPE R Coupé + Convertible:
  550 pk 5.0-liter V8 – Quickshift AWD
 • F-TYPE SVR Coupé + Convertible:
  575 pk 5.0-liter V8 – Quickshift AWD

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...