Autosalon Brussel 2017: Nissan Line-Up

Officieel: Nissan Micra (2017)Nissan viert dit jaar zijn jubileum op de Brusselse Expo en zet dit kracht bij met de nieuwe Micra en speciale versies van de Pulsar, Juke, Qashqai, X-Trail en elektrische stadsauto Leaf.

Wie dit jaar aan de Nissanstand in Paleis 7 op het Autosalon passeert moet wellicht twee keer kijken. De nieuwe Micra mag dan wel een vertrouwde badge dragen, de neofiet heeft nog maar weinig of niets meer met zijn voorgangers van doen. De nieuwe generatie kreeg een flinke groeischeut en een expressief design dat de voorbode moet worden van de rest van het gamma. De nieuwe designtaal werd helemaal afgesteld op de smaak van de Europese consument en dat is er aan te zien.

De nieuwe Micra is beschikbaar zowel benzine- als dieselmotoren, net als handgeschakelde versies en versie met een CVT-automaat. Tevens toont Nissan een nieuwe versie X-Trail met een 177 pk sterke 2.0-liter dieselmotor en lanceert het zijn innovatieve xStorage-oplossing om energie op te slaan tijdens de daluren in hergebruikte Leaf-batterijen of nieuwe batterijen, om deze dan op tijdstip naar keuze te hergebruiken. Aan de andere kant van het spectrum toont Nissan zijn grondig vernieuwde GT-R sportwagen. Al moet je daarvoor wel wachten tot het Dream Cars weekend.

In de categorie licht vracht/bedrijfsvoertuigen tonen de Japanners de NV200, nieuwe NV300 (gelieerd aan de Renault Trafic/FIAT Talento), NV400, de Navara pick-up en de elektrische bestelwagen e-NV200.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...