Autosalon Brussel 2017: DS line-up

Rijtest: DS3 Cabrio 1.2 PureTech 110 faceliftHet Franse DS Automobiles mocht afgelopen jaar op eigen benen staan. Citroën’s premiumtak is op het tapijt van de Brusselse Expovloer aanwezig met het complete gamma.

Zwartkijkers zullen de raakpunten tussen de huidige DS-modellen en de zustermodellen van Citroën als zijde negatief beschouwen, maar DS zit momenteel nog in de cruciale fase van transformatie tussen gewaagd idee van de marketingafdeling en dat van volwaardige constructeur. Ongeveer een jaar geleden liet het merk de Citroën-badge vallen en toekomstige modellen beloven een grotere stijlbreuk met de huidige modellen die sterk gebaseerd zijn op modellen zoals de C3 en C4.

Onderaan het gamma vinden we de immer sympathieke en recent gefacelifte DS 3 en DS 3 Cabrio terug. Deze generatie Drie kreeg onder andere hertekende LED-units rondom, nieuwe interieurmaterialen en introduceerde een nieuw, sportief afwerkingsniveau Performance Line. Vervolgens toont DS zijn C-segmenter DS 4 en DS 4 Crossback met 30 mm extra koetswerkhoogte en tenslotte de nog steeds erg futuristisch ogende DS 5 berline.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...