Autosalon Brussel 2017: Citroen line-up

Officieel: Citroen C3 (2016)Dit jaar geen gekke concepts of andere futuristische beloftes op de Citroënstand tijdens het Autosalon maar bovenal de nieuwe C3 in Belgische première!

De funky Citroen C3 staat dit jaar in het middelpunt van de belangstelling. De (relatief) kleine stadswagen werd grondig hertekend, groeide opnieuw een maatje en ziet er opvallend speelser uit dan zijn conservatief getekende voorganger. Citrofielen zullen de nieuwe stijl ten zeerste kunnen appreciëren in Paleis 4.

De C3 neemt daarbij stijlkenmerken over van de C4 Picasso en C4 Cactus. Zo krijgen de hogere uitrustingsniveau’s de kenmerken Airbumps mee die we kennen van de C4 Cactus. Andere nieuwigheden zijn de ingebouwde dashcam onder de noemer Citroën ConnectedCam. Die registreert de weg tijdens het rijden en zorgt voor bewijslast bij een ongeval, al kan je de camera ook verbinden met je smartphone om beelden en filmpjes te maken en die vervolgens te delen.

Los van de rest van het gamma personenwagens en bedrijfsvoertuigen brengen de Fransen ook hun recent hertekende C4 Picasso en C4 Grand Picasso mee, de nieuwe minibus SpaceTourer, de grondig vernieuwde Jumpy en de opvallende elektrische strandauto E-Mehari.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...