Autosalon Brussel 2017: Lexus line-up

Lexus RC500h maakt binnenkort zijn Europese intredeNaast een reusachtige hybridevloot (CT200h, IS300h, GS300h, RC300h, NX300h en RX450h) staat ook de gloednieuwe LC500h luxecoupé op het Autosalon van Brussel.

Lees hier alles over het Autosalon van Brussel 2017!

Na de presentatie van de strakke LC500 (5.0 V8 – 477 pk) kwam Lexus gelukkig met de geruststellende gedachte dat er ook een meer Europese motorisatie kwam, namelijk een LC500h! Deze is voorzien van de 3.5-liter V6 en het nieuwe Multi Stage Hybrid System die mooi samenwerken aan zowel een comfortabel rijgedrag als dynamische prestaties. Met 350 pk en 650 Nm kom je niet echt iets tekort op het eerste zicht, de behoorlijk agressieve styling zal anderzijds wel niet voor iedereen weggelegd zijn..

Ietwat rustiger voor de dag komt de Lexus CT compacte gezinswagen, de bijgeschaafde IS / GS berlines, RC Coupé en NX / RX SUV’s die Lexus allemaal presenteert op het Autosalon van Brussel in hun 200h, 300h of 450h uitvoering. Die is in vele gevallen minstens even zuinig en efficiënt als een vervuilde dieselmotor, met interessant uitgeruste Business Edition special editons moeten de laatste twijfels ook verdwijnen..

De Lexus fanboys (m/v mét talent) hebben het intussen al gezien, de 200t benzineversies zijn in alle stilte uit het aanbod gehaald. De Belgische verkoop hiervan was nog geen 5% en dus niet rendabel, voor benzinemotoren moet je dus sowieso richting de RC-F en GS-F met hun begeerlijke 5.0-liter V8! Dat de Lexus LS toplimousine afwezig is heeft eveneens een goede redenen, op het Autosalon van Genève staat er in maart een nieuwe generatie!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...