Audi Brussels bouwde 105.250 A1’s in 2016

Feest! Audi A1 nummer 500.000 is rood!Wéér feest in Vorst, wederom werden er meer dan 100.000 exemplaren van de compacte Audi A1 gebouwd.

Naast een Volvo productiefaciliteit in Gent is Audi Brussels te Vorst de enige overgebleven autofabriek in België, ooit mochten we daar Ford Genk, Renault Volvoorde en Opel Antwerpen bijrekenen. Audi bleef toch trouw aan onze hoofdstad en bouwde hier exclusief de kleinste familietelg: de driedeurs A1 en vijfdeurs A1 Sportback. Ook de sportieve S1 derivaten liepen hier van de band.

Vorig jaar (2016) werden er 105.250 A1’s gebouwd in België, alweer mooi in de lijn met de cijfers van de voorbije jaren. De laatste opfrisbeurt was eind 2014 dus een blijvende hoge verkoop is altijd mooi meegenomen, zeker omdat de Duitsers in Ingolstadt initieel slechts 50.000 A1’s op jaarbasis dachten te kunnen slijten.

Een groot deel van de vaste werknemers worden op dit moment “technisch omgeschakeld” naar andere profielen met als doel om binnenkort ook hightech batterijen te bouwen voor de elektrische e-tron Audi’s. Eind 2017 verhuist de A1 naar Spanje (waar ze ook de technisch relateerde Seat Ibiza bouwen) en zullen ze zich in Vorst bezighouden met de zuiver elektrische Q6 e-tron SUV!

Of ze ook de Q6 met reguliere diesel- en benzinemotoren mogen bouwen is nog niet geweten, om de werkgelegenheid van de 2.500 werknemers te kunnen waarborgen werd er recentelijk wel al 600 miljoen euro geïnvesteerd in Audi Brussels.

Lees hier onze rijtest met de Audi A1 1.6 TDI!
Lees hier onze rijtest met de Audi A1 1.2 TFSI Sportback!
Lees hier onze rijtest met de Audi S1 Sportback!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...