Lamborghini Miura SV prototype is weer gloednieuw dankzij Polo Storico

Lamborghini Miura SV prototype is weer gloednieuw dankzij Polo StoricoDe Polo Storico divisie van Lamborghini houdt zich bezig met de restauratie en onderhoud van blitse bolides uit een ver verleden, hun eerste (prachtige!) wapenfeit is het Miura P400 SV prototype.

Tijdens het Autosalon van Genève in 1971 stond er een prachtige groene Miura P400, hét prototype voor de aankomende SV uitvoering met 380 pk van deze iconische sportwagen. Vandaag de dag is een topsnelheid van 270 km/u niet zo bijzonder meer, in de jaren ’70 was het een opmerkelijke prestatie!

Als promotie voor de nieuwe Polo Storico afdeling mochten de getalenteerde ingenieurs zich nogmaals uitleven op deze Miura en brachten hem tot (zo goed als) nieuwstaat! Daarvoor gebruikten ze moderne meettechniek maar voor de onderdelen bouwden ze de bestaande items zo goed mogelijk na zoals ze indertijd deden.

Deze Lamborghini Miura P400 SV (chasisnummer #4846) zal binnenkort verhuizen naar het nabij gelegen Museo Lamborghini in Sant’Agata.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...