Autosalon Brussel 2017: Mazda line-up

Autosalon Brussel 2017: Mazda line-upMazda mocht de voorbije jaren mooie groeicijfers voorleggen in België, op het Autosalon van Brussel pakken ze zelfs uit met twee Europese premières!

Lees hier alles over het Autosalon van Brussel 2017!

Begin januari is de gloednieuwe Mazda MX-5 RFRetractable Fastback – in Paleis 6 van de Heizel voor het eerst te zien op Europese bodem! Deze vervolledigd de nieuwe MX-5 familie naast de 1.5-liter (131 pk) en 2.0-liter Sport (160 pk) die het bijzonder goed doet, zowel qua lovende reviews als in de verkoop.

Deze iets praktischere uitvoering (coupé + cabrio) kost ongeveer €2.500 meer dan de soortgelijke softtop uitvoering, zowel de 1.5i (vanaf €26.090) als 2.0i Sport (vanaf €30.190) kan je als RF verkrijgen. Voor het eerst verkiest Mazda een volautomatisch (elektrisch) dakmechanisme, tot 10 km/u kan je het openen en sluiten in enkele seconden. De koffer (130 liter) ondervindt overigens geen enkele invloed van het dakmechanisme, het aangename rijgedrag zou ook nog steeds op post zijn.

Naast de MX-5 RF is de vernieuwde Mazda3 een internationale première, recentelijk werd hij namelijk in het nieuw gestoken. Dat je dat niet direct ziet is niet erg, het is vooral onderhuids (zoals G-Vectoring Control, elektrische handrem en diverse veiligheidssystemen) dat er verschillen zijn!

Zoals we recentelijk zelf nog mochten ondervinden is de vernieuwde Mazda6 sowieso ook de moeite waard om eens van dichtbij te gaan bekijken. Deze strakgelijnde D-segmenter is te verkrijgen als berline en praktische Wagon, ook hier is G-Vectoring Control (wat het rijplezier moet optimaliseren) sinds de laatste update aanwezig!

Mazda line-up Autosalon van Brussel 2017
Mazda2
Mazda3
Mazda6

Mazda MX-5
Mazda MX-5 RF

Mazda CX-3
Mazda CX-5 (het uitgaande model, de nieuwkomer komt tegen de zomer!)

Dream Car Show: Mazda MX-5 RF

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...