Rijtest: Abarth 595 Competizione (2016)Het hedendaagse aanbod van Abarth is groter dan ooit, de vurige Italianen presenteren dan ook maar al te graag het volledige gamma op het Autosalon van Brussel!

Lees hier alles over het Autosalon van Brussel 2017!

In theorie zijn de Abarth 595 en Abarth 124 Spider “gewoon” sportieve derivaten van bestaande Fiat modellen, in de praktijk is het écht wel wat meer. Knotsgekke prestaties voor zo’n compact formaat, op-en-top Italiaanse styling en hopen karakter/charme, wij zijn er wel fan van! Wij overigens niet alleen want in 2016 noteerde Abarth een verkoopstijging van maar liefst 70% op de BeLux markt!

In Paleis 5 van de Heizel kan je tijdens het Autosalon de 180 pk sterke 595 Competizione ontdekken, steeds voorzien van de vierdelige Monza uitlaten die een hemelse soundtrack produceren. Zonnekloppers kunnen ook een 595C Competizione verkrijgen terwijl er ook een 135 pk sterke 595 basismodel en Turismo (165 pk) voorhanden is. Vanaf jou voor minstens €18.725!

Interessante nieuwkomer en eveneens te wonderen in volle glorie is de Abarth 124 Spider! Zeer snel na de lancering van de reguliere Fiat 124 Spider presenteert de Sportieve Schorpioen hun geslaagde visie op deze aangename roadster die een (stevige!) vanafprijs meekrijgt van €40.000! Laat die automaat wel achterwege én de leveringstermijnen zijn ook niet om mee te lachen, maar het is het allemaal waard. Zeg dat wij het je gezegd hebben!