Leveringen Ford GT gaan van start!

Leveringen Ford GT gaan van start!De eerste exemplaren van de veelbelovende Ford GT zijn een feit!

Ford Performance, de interne sportafdeling van Ford, heeft de eerste Ford GT’s aan hun gelukkige eigenaars kunnen afleveren in de Verenigde Staten! Dat is net geen twee jaar na de presentatie van het conceptmodel in januari 2015, tot 2020 zouden ze graag 250 exemplaren per jaar van deze sportwagen willen bouwen.

Naast deelnemen aan het Le Mans gebeuren was het afleveren van de eerste voertuigen in 2016 dé prioriteit van het GT project, dat de eerste twee klanten toevallig de kleinzoon van Henry Ford én een Ford topman waren zien we even door de vingers.

Naast een heerlijk aggresief lijnenspel krijgt de Ford GT een potente versie van de 3.5-liter EcoBoost V6 mee en een zeventraps semi-automaat mee, goed voor meer dan 600 pk! Dankzij het gebruik van exotische materialen (koolstofvezel, aluminium, gorillaglas, …) blijft het totaalgewicht zeer beperkt, dat moet zich ook vertalen in scherpe prestaties op het circuit!

In de wandelgangen wordt er gefluisterd dat er (minstens) twee Ford GT’s naar België zouden komen! Gewoon bestellen en betalen (vanaf 470.000 euro) zat er overigens niet in, je moest solliciteren..

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...