Dit is de nieuwe Suzuki Swift (2017)!

Dit is de nieuwe Suzuki Swift (2017)!In Japan heeft Suzuki de nieuwe generatie Swift voorgesteld, later komt deze compacte gezinswagen uiteraard ook naar onze contreien mét het stuurwiel aan de juiste kant.

Ons Japans is wat roestig maar gelukkig hebben we Google Translate de afbeeldingen, we gaan er vanuit dat de Europese variant van de nieuwe Swift voor 99% hetzelfde zal zijn. Aan de buitenzijde is het een mooie evolutie van het bestaande design, binnenin is alles wat volwassener en strakker. Nieuwe gadgets van ondermeer de Ignis (Android Auto, Google CarPlay, Lane Assist, remassistentie, adaptieve cruise control, ..) verwachten we hier uiteraard ook!

Officiële details omtrent het Europese motorengamma zijn er nog niet maar in Azië krijgt de vierde generatie ondermeer de 1.0-liter BoosterJet (102 pk), 1.2-liter DualJet (91 pk) en een mild hybride van die laatste. Later komt er hopelijk ook een nieuwe Swift Sport, deze zou de 1.4-liter BoosterJet Turbo krijgen van de Vitara S met 136 pk!

Wanneer Suzuki de nieuwe Swift zal presenteren in Europa is nog niet geweten, het Autosalon van Genève in maart 2017 is een grote kanshebber.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...