Preview: Kia Picanto (2017)

Preview: Kia Picanto (2017)Kia voorziet een volledig nieuwe Picanto tegen het Autosalon van Genève in maart 2017, nu krijgen we alvast een glimp mee van deze Koreaanse B-segmenter!

Na een vernieuwde Cee’d en nieuwe Rio was het nu logischerwijs aan de compacte stadswagen van Kia, de Picanto, om grondig onder handen genomen te worden. Voor de aankomende derde generatie kijken ze voornamelijk naar de grotere Cee’d op vlak van design en interieurindeling, zo getuige de eerste officiële schetsen. Daar ziet de nieuwe Picanto alvast veelbelovend uit, al hebben we hier waarschijnlijk met de meest blitse uitvoering terwijl Jan Modaal iets minder grote velgen en sportieve accenten voorziet.

Op het Autosalon van Genève in maart 2017 moeten we de volledige wagen te zien krijgen, Kia belooft ons alvast meer veiligheid, meer rijplezier en meer personalisatiemogelijkheden! Op vlak van technische details blijft het dan weer zeer stil, gelukkig kan je al eens spieken bij de technisch gerelateerde Hyundai i20 voor het motorenaanbod. Ook hier rekenen we dus op de gloednieuwe 1.0-liter T-GDi met 100 pk of 120 pk!

Lees hier onze rijtest met de huidige Kia Picanto 1.2i!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...