4×4 van het jaar 2017: Bentley Bentayga

Bentley Bentayga kroont zich tot '4x4 van het jaar 2017'Alreeds een kwart eeuw kiezen ze bij 4×4 Plus magazine dé 4×4 van het jaar, dit jaar gaat de Bentley Bentayga met de hoofdprijs lopen! Vielen ook in de prijzen: Q2, Discovery Sport, Ateca, X5 xDrive40e en de XLV!

Vroeger, toen het gras nog groen was en FC De Kampioenen nog vernieuwend (b)leek, waren 4×4’s gewoon échte werkpaarden met een functionele insteek en beperkt comfort. De laatste jaren is die verdeling serieus beginnen te doorwegen in alle segmenten naar de functionele en praktische kant voor dagdagelijkse gebruik, de hoge zitpositie (en vals gevoel van veiligheid?) is natuurlijk ook altijd mooi meegenomen.

Maar wat is nu de beste SUV? Een vraag die wij ook dikwijls te horen krijgen. Gelukkig is er nog 4×4 Plus die sinds jaar en dag – jaargang #25 – de beste vierwielaandrijver eruit vissen. Om het steeds breder en breder aanbod aan dergelijke SUV’s in alle geuren, kleuren en formaten goed te kunnen definiëren zitten we anno 2016 aan maar liefst 5 categorieën (met 2x een subcategorie), opmerkelijk genoeg zijn er zelfs kandidaten zonder vierwielaandrijving!

Maar er kan maar één iemand de beste zijn en dat is dit jaar de Bentley Bentayga! De allereerste superluxeSUV die het segment leven inblaast en in afwachting is van directe concurrentie van Lamborghini, BMW en Rolls Royce! Bijzonder duur maar tegelijk ook gigantisch ruim, functioneel, avontuurlijk ingesteld terwijl hij zijn dynamische Bentley eigenschappen niet verwaarloost. Chapeau voor Crewe en dat wordt met dit mooie Belgische resultaat nogmaals in de bloemetjes gezet. De Bentley volgt de Q7 (2016), Range Rover (2015), Range Rover Sport (2014), Range Rover (2013) en Porsche Cayenne (2012) op.

Alleen is maar alleen dus zijn er ook nog andere winnaars binnen de afzonderlijke categorieën:

4×4 van het jaar 2017: Bentley Bentayga
Pickup: Nissan Navara
SUV A: Seat Ateca
SUV B: Land Rover Discovery Sport
Crossover A: Ssangyong XLV
Crossover B: Audi Q2
Hybrid: BMW X5 xDrive40e

Bentley Bentayga kroont zich tot '4x4 van het jaar 2017'

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...