Officieel: Skoda Octavia Scout facelift (2017)

Officieel: Skoda Octavia Scout facelift (2017)Naast de reguliere Skoda Octavia en Octavia RS vernieuwen de Tsjechen nu ook de avontuurlijk Octavia Scout!

Van alle Octavia-afgeleiden is de Scout met stip de meest zeldzame verschijning. Het model combineert het praktische van de Octavia Combi met 30mm extra bodemvrijheid en de zekerheid van intelligente vierwielaandrijving. Nieuw voor de Octavia Scout is het controversiële Octavia-smoelwerk met onder andere nieuwe bumpers en hertekende koplampunits met LED-technologie. Tevens steeg de maximale hellingshoek vooraan tot 16,6 graden terwijl achteraan nu maximaal 14,5 mogelijk is.

In het interieur is er voor het eerst de optie van stuurverwarming beschikbaar, terwijl de stoelen nu voorzien zijn van Thermo-Flux-mousse voor meer zit- en rijcomfort in wisselende temperatuur- en vochtigheidsomstandigheden. Tenslotte beidt Skoda de nieuwe Scout nu aan met een resem aan technologische (veiligheids)snufjes.

Aan de infotainmentzijde is er het nieuwe Columbus-systeem dat geïntroduceerd werd op de Kodiaq SUV en biedt Skoda nu ook Trailer Assist en Blind Spot Monitoring aan, inclusief Rear Traffic Alert. Het reeds bestaande Crew Protect Assist, ter bescherming van de inzittenden, werd verder geüpdatet zodat het nu samenwerkt met Front Assist en City Emergency Braking ter bescherming van voetgangers en bij aanrijdingen van lage tot middelhoge snelheden.

Aan de motorenzijde blijft de Skoda Octavia Scout met een drietal motoren beschikbaar, waaronder een 180 pk sterke 1.8-liter TSI benzine en twee 2.0-liter TDI diesels met of 150 pk of 180 pk. Beide 180 pk sterke varianten kunnen tevens voorzien worden van een zestraps DSG-automaat met dubbele koppeling. Eventuele prijsveranderingen werden nog niet gecommuniceerd maar die zullen vermoedelijk in lijn liggen met die van het uittredende model.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...