Officieel: Skoda Octavia RS facelift (2017)

Officieel: Skoda Octavia RS facelift (2017)Na de reguliere Skoda Octavia krijgt nu de dynamische Octavia RS een deugddoende opfrisbeurt!

Meer dan 200.000 Octavia RS’en werden er alreeds verkocht, de helft neemt de huidige generatie voor zijn rekening. Hoog tijd dus voor Skoda om hun meest sportieve model wat op te frissen, mooi in analogie met de facelift die de andere Octavia’s eerder meekregen.

Met een scherp oog kunnen we alvast wat visuele verschillen onderscheiden, zo is de grille vooraan een stuk groter en anders vormgegeven. De verlichting (full LED) geniet van adaptieve sturing en achteraan krijgen we ook LED’s. Een subtiele spoiler achteraan benadrukt het sportieve karakter van deze Tsjech die nog steeds als vierdeurs Berline en vijfdeurs Combi te verkrijgen is.

Binnenin blijven de sportzetels gelukkig trouw op post, naast de gekende leder/stof variant kan je nu ook een Alcantara uitvoering krijgen. De overige verschillen zitten in afwerkingsdetails voor de pedalen, deurklinken en sfeerverlichting. Wie Skoda zegt, zegt Simply Clever! Zo zit er ondermeer een paraplu onder de passagiersstoel en krijgt de praktische Combi koetswerkvariant een zaklamp mee. Op vlak van intofainment krijgt de Octavia RS alle leuke goodies mee, denk aan een 9.2″ infotainmentsysteem met WIFI / LTE internetverbinding voor de topversies.

De twee bestaande motorisaties, beiden tweeliter groot blijven trouw op post waardoor iedereen wel een gepaste versie van de Octavia RS kan krijgen. De 2.0-liter TSI levert nu 10 pk meer wat – net zoals de RS230 van welleer – 230 pk / 350 Nm / 149 g/km CO2 is en overigens enkel met voorwielaandrijving te krijgen. Standaard met manuele zesbak maar ook te verkrijgen met de zestraps DSG automaat! De Octavia RS TDI blijft goed voor 184 pk / 380 Nm / 119 g/km CO2, hier kan je kiezen voor voorwielaangedrijving (manueel of automaat) of vierwielaandrijving (automaat).

Naast een iets lagere sportophanging (-15 mm) en bredere achterzijde (+30 mm) staan er terug een resem hulpsystemen beschikbaar voor een zo aangenaam en dynamisch mogelijke rijbeleving te beiden, indien gewenst uiteraard! De veiligheid werd ook verhoogd met ondermeer Blind Spot Detect, Front Assist, City Emergency Braking, Predictive Pedestrian Protection, Rear Traffic Alert en Crew Protect Assist (sluit alle ramen bij een nakend ongeval). Manoeuvreren met een aanhangwagen gaat ook in een fluitje van een cent dankzij de Trailer Assist!

Begin 2017 moeten de orderboeken voor de vernieuwde Skoda Octavia RS opengaan, vermoedelijk zullen de vanafprijzen in de huidige lijn blijven!

Lees hier onze rijtest met de Skoda Octavia RS TSI!
Lees hier onze rijtest met de Skoda Octavia RS TDI!
Lees hier onze rijtest met de Skoda Octavia RS TDI 4×4!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...