10.000ste McLaren is een feit!

10.000ste McLaren is een feit!Feest in Woking, de Britse sportwagenbouwer McLaren heeft het voor elkaar gekregen om sinds 2011 maar liefst 10.000 bolides te produceren!

Voor de groten der sportwagenwereld is dat geen wereldschokkend aantal, voor een (relatief gezien) nieuwkomer mag een dergelijke trackrecord best aanzien worden als een uitmuntende prestatie! Na een innige samenwerking met Mercedes voor ondermeer de SLR sloeg McLaren zijn eigen weg in en kwam met de MP4-12C op de proppen.

Na een moeilijke start – alle begin is moeilijk! – begon de productieband in het McLaren Production Center vlot te lopen, zeker na de toevoeging van een dakloze Spider, doelgerichte verbeteringen én een logische naamverandering. Daarna volgde ook nog een 570S, 570GT540C en krachtigere 675LT in diverse uitvoeringen terwijl we ook de machtige P1 niet mogen vergeten.

De 10.000ste McLaren is een 570S, voorzien van een speciale Ceramic Grey lakkleur. In tegenstelling tot ander merken gaat deze niet naar goede klant maar blijft deze eigendom van de fabriek! Voor Mclaren Automotive werken er ongeveer 1.750 mensen, de helft daarvan is verantwoordelijk voor de productie.

Je milde bijdrage leveren aan het Britse succes kan op de Louizalaan nummer 231 bij McLaren Brussels! In België zijn er in 2016 overigens “een tiental” wagens op rood/witte nummerplaat gezet, voornamelijk binnen het Sport Series gamma (540C, 570S en 570GT).

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...