Officieel: Audi TT 2.0 TDI quattro S-Tronic [184 pk / 380 Nm]

De compacte Audi TT sportwagen is vanaf eind januari ook te verkrijgen met de 2.0 TDI + quattro combinatie!

Wou je graag zo’n derde generatie TT in combinatie met de efficiënte tweeliter TDI dieselmotor, dan was je aangewezen op een voorwielaangedreven uitvoering met manuele zesbak. Gezien het grote succes van de vierwielaangedreven TT’s zal Audi het aanbod nu uitbreiden met een 2.0 TDI quattro variant, steevast gekoppeld aan een zestraps S-Tronic automaat met dubbele koppeling. Dit zowel voor de TT Coupé als dakloze TT Roadster!

Op vlak van prestaties levert de nieuwe Audi TT 2.0 quattro S-Tronic een gezonde 184 pk en 380 Nm, goed voor een 0-100 sprint in 6,7 seconden en een topsnelheid van 234 km/u voor de Coupé. Dit met een gemiddeld verbruik van 5,2 liter diesel en een CO2 uitstoot van 137 g/km! De TT Roadster doet iets onder voor zijn broer maar biedt natuurlijk wel dat heerlijke haren-in-de-wind gevoel.

De Belgische commercialisatie van deze nieuwkomer binnen het TT gamma is voorzien voor eind januari 2017 met een vermoedelijke richtprijs van 41.500 euro voor de Coupé en 43.800 euro voor de Roadster!

Lees hier onze rijtest met de Audi TT 2.0 TDI!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...