Video: Carfection test de Mercedes-AMG E63 S 4MATIC

Video: Carfection test de Mercedes-AMG E63 S 4MATICHeeft Mercedes de topversie van de E-Klasse zoveel vermogen gegeven dat vierwielaandrijving (4MATIC in het jargon) noodzakelijk was?

612 pk, zoveel paarden heeft de Mercedes-AMG E63 S in het vooronder zitten. Als dat wat teveel lijkt is er ook nog een reguliere non-S versie met slechts 571 pk, beiden zijn sowieso voorzien van intelligente vierwielaandrijving. Dat lijkt nodig te zijn om het vermogen goed aan de grond te krijgen, speelvogels hoeven gelukkig niet te treuren.. Dankzij de Drift Mode gaat het vermogen toch volledig naar achteren en dat kan nefast zijn voor het rubber, leuk wordt het ongetwijfeld wel voor de bestuurder.

De reguliere gebruikers van de nieuwe E63 AMG hebben gelukkig ook heel wat om naar uit te kijken! Zo kan je zuinig rijden dankzij de cilinderuitschakeling, kan je jezelf in minder dan 3,4 seconden naar 100 km/u katapulteren en mag je tot 300 km/u doorrazen als je de topsnelheid laat verhogen (na betaling).

De Belgische prijs van de Mercedes-AMG E63 is op dit moment nog niet gecommuniceerd, maar reken toch op een stevig bedrag dat met wat opties toch vlot boven de 100.000 euro zal liggen. Tegen januari 2017 rollen de eerste exemplaren van de band!

Ook Youtube’er Shmee150 kon al even genieten van de snelle Duitser

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...