Spyshots: Mercedes CLE/CLS-Klasse (2017)

Spyshots: Mercedes CLE/CLS-Klasse (2017)Een nieuwe Shooting Brake zit er niet meer in en over de naamgeving heerst er nog onduidelijkheid maar Mercedes maakt effectief werk van een nieuwe CLS-Klasse (of CLE-Klasse?)!

Volledig tegen het logisch denkvermogen maar oh-zo-heerlijk vormgegeven, een vierdeurs coupé. Mercedes was dé trendsetter met de allereerste CLS-Klasse, bij de tweede generatie in 2013 kregen we zelfs een praktische (en nog steeds beeldschone) CLS Shooting Brake uitvoering. Die haalt het jammer genoeg niet voor de aankomende variant, tegenvallende verkoopcijfers zijn anno 2016 te nefast voor de feestvreugde.

Net zoals de vorige CLS’en zal ook de nieuwkomer zich baseren op de E-Klasse en dat is in geval van de huidige variant (W123) een prachtig gegeven. Het hypermoderne interieur en state-of-the-art motoren (inclusief zes-in-lijn) neemt de vierdeurs coupé gewoon over, naast de unieke vormgeving zou de CLS zich voornamelijk distantiëren met anders vormgegeven lichtblokken en een meer premium/lifestyle gehalte

Als Das Haus de nieuwe naamgevinglogica volgt dan zouden we binnenkort afscheid moeten nemen van de CLS en de CLE verwelkomen (vanwege de band met de E-Klasse), toch lijkt dat nog niet 100% zeker. Tegen de onthulling op het Autosalon van Frankfurt (september 2017) weten we het ongetwijfeld zeker, begin 2018 siert deze flamboyante Duitser dan terug het gamma.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...