Volvo’s gamma gaat volledig aan de stekker!

Volvo's gamma gaat volledig aan de stekker!Volvo wil het sterke geloof in hybrides doortrekken naar het volledige gamma, tegen 2019 moeten die intenties zich ook gaan vertalen in een zuiver elektrisch model!

Na de volledige make-over de luxe 90 familie met de XC90, S90, V90 en V90 Cross Country focust Volvo zich nu volledig op een nieuwe XC60 SUV met een technisch gerelateerde S60 en V60 in zijn zog. Als die ook klaar zijn moeten de Zweden nog de compacte ’40 familie grondig vernieuwen (inclusief XC40)! Drukke tijden dus voor Volvo maar als alles wat vlot loopt hebben ze tegen maart 2019 een volledig nieuw gamma met een vooruitstrevende basis.

Sinds kort is Henrik Green de nieuwe grote baas inzake “ontwikkeling en productie” bij Volvo, zijn voorganger Peter Mertens is namelijk naar Audi getrokken. Bij zijn aanstelling gaf de sympathieke Zweed alvast een blik in de interne keuken. Zo zouden ze graag van elk bestaand model twéé hybride varianten voorzien (hybride én plug-in hybride?), ook de sportieve Polestar versies zouden hulp krijgen van een elektromotor. Daarnaast staat er een zuiver elektrische Volvo op de planning voor 2019 en dan moet het allemaal zeer goed gaan lopen want tegen 2025 moet de miljoenste elektrische Volvo alreeds een feit zijn!

Momenteel kan je bij de lokale Volvo concessiehouder een V60 D5 PIH en XC90 T8 terugvinden die je kan opladen met een stekker, eerder dit decennium was er alreeds een zuiver elektrisch C30.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...