Officieel: Ferrari 488 Challenge (2017)

Officieel: Ferrari 488 Challenge (2017)Ferrari trekt volgend jaar met een nieuwe 488 Challenge richting het circuit en introduceert zo ook turbomotoren in de racerij!

Alreeds een kwart eeuw (25 jaar) levert het Ferrari Challenge klassement circuitplezier van het allerhoogste niveau aan diegene die het kunnen betalen, vooral in de Verenigde Staten en China zéér populair.

Na een gezegde carrière voor de 458 Challenge is het nu tijd aan een nieuwe versie, volgens de traditie op basis van het V8 topmodel. Dat is de 488 GTB en die krijgt sinds lang terug drukvoeding, na de Formule 1 opteert Ferrari dus ook in de andere raceklassementen voor turbo’s!

De 3.9-liter V8 blijft hier mooi op post met zijn 670 speelse pk’s maar daarnaast zijn er bijna geen overeenkomstige onderdelen tussen een reguliere 488 GTB. Met een extra aerodynamisch voorkomen, een reusachtige spoiler en een aangepast interieur wouden de Italianen uit Modena de snelheid laten primeren, op hun eigenste testcircuit van Fiorano was hij alreeds één seconde sneller!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...