Preview: Mercedes-AMG GT GT4 (2017)

Preview: Mercedes-AMG GT GT4 (2017)Mercedes-AMG lanceert binnenkort een GT4 racevariant van de AMG GT!

Na de AMG GT3 en straatlegale AMG GT R afgeleide dachten we dat Mercedes-AMG nu wel voldoende sportieve derivaten van de sportwagen-des-huizes had.. Toch wil het binnenkort gaan strijden in de populaire GT4 kampioenschappen tegen ondermeer de McLaren 570S GT4, Aston Martin V8 Vantage GT4 en BMW M4 GT4!

Mercedes-AMG wil in dit klassement de benodigde hardware leveren aan klantenteams, zelf actief deelnemen zit er momenteel nog niet in. De gefortuneerde Customer Sports Teams krijgen een strakke GT4 variant van de AMG GT R, voorzien van een agressieve bodykit, grote spoiler en diverse aerodynamische aanpassingen. Ook het interieur zal een pak minder comfortabel zijn..

Het prestatiepotentieel van de toekomstige Mercedes-AMG GT4 werd ook nog niet meegeven, we gaan er vanuit dat het cijfermateriaal van de AMG GT R (575 pk – 1.550 kg) nog verbeterd zal worden. In de uiteindelijke racerij wordt dat vermogen wel nog afgemeten om een gelijke strijd te krijgen, duurzaamheid en efficiëntie worden ook hier de kernwoorden tot succes!

Lees hier onze rijtest met de Mercedes-AMG GT!

Preview: Mercedes-AMG GT GT4 (2017)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...