Officieel: Seat Leon CUPRA facelift (2017)

Officieel: Seat Leon CUPRA facelift (2017)Na de reguliere Leon komt Seat nu ook naar buiten met details van de vernieuwde Leon CUPRA sportvariant!

Details krijgen we, maar op véél beeldmateriaal moeten we nog even wachten. Op enkele vage foto’s na zullen we onze sportieve verbeelding moeten aanspreken. Een scherp oog haalt er alvast nieuwe velgen en een strakkere voorbumper uit. De blitse FR-Line voor de gewone Leon geeft ook al een voorbode van wat we verwachten mogen van de échte CUPRA!

We verwachten twee varianten van deze snelle Spanjaard, namelijk de vijfdeurs Leon CUPRA en een praktische Leon ST CUPRA! Deze laatste krijgt standaard vierwielaandrijving (4Drive aldus Seat) en een DSG automaat. De hatchback moet het zien te doen met Adaptive Damping Control (instelbare ophanging/onderstel). De eventuele toekomst van een driedeurs Leon SC CUPRA is minder rooskleurig maar zeg nooit nooit in autoland.

Onder de motorkap ligt de 2.0-liter turbobenzinemotor die zoals verwacht 10 extra paarden en 30 Newtonmeter in het vooronder krijgt, nu goed voor 300 pk en 380 Nm! Nul-naar-honderd zal hiermee voorbij zijn in een mooie vijf tellen terwijl de topsnelheid van meer dan 200 km/u ook ruim voldoende zal zijn.

Kort na de lancering van de vernieuwde Leon zal Seat ook de CUPRA afleveren bij je favoriete concessiehouder, vermoedelijk tegen het begin van de lente dus. Prijzen zullen dan wel duidelijk moeten zijn!

Lees hier onze rijtest met de huidige Seat Leon en Leon ST!
Lees hier onze rijtest met de huidige Seat Leon CUPRA!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...