Officieel: Mercedes-AMG GT R [585 pk / 700 Nm]Voor zo’n Mercedes-AMG GT R betaal je geen peanuts, gelukkig is het prestatiepotentieel ook niet van de poes!

Honderdzeventigduizend euro én wat kleingeld, dat ben je (minstens) kwijt als je zo’n Mercedes-AMG GT R op de oprit wil parkeren, een stoere en straatlegale Duitser die liever een circuitwagen was geweest! Tot wanneer er (ooit?) een AMG GT Black Series naar buiten komt rolt dit het summum van wat de AMG divisie van Mercedes-Benz weet te brengen, hij is dan ook ontwikkeld op de Groene Hel met de AMG GT3 afgeleide in het achterhoofd!

De 4.0-liter V8 met twee turbo’s is bij deze AMG GT R in staat om maar liefst 585 pk en 700 Nm te genereren, goed voor een 0-100 tijd van 3,6 seconden en een topsnelheid van 318 km/u! Dankzij de achterwielsturing geniet je op lagere snelheden van extra wendbaarheid terwijl het ook de stabiliteit ten goede komt op snelheid. In vergelijking met een AMG GT S is de R bijna 100 kg lichter dankzij het gebruik van exotische materialen en het verwijderen van luxe-items uit het interieur (zoals de airco!), met een actieve grille en een reusachtige spoiler is de aerodynamica hier beter dan ooit!

De eerste leveringen van de Mercedes-AMG GT R zijn voorzien voor begin 2017, wie nu pas tekent zal vermoedelijk nog wel even moeten wachten. In het voorjaar wordt het AMG GT gamma overigens nogmaals uitgebreid met de AMG GT (C) Roadster, de AMG GT “instapper” en AMG GT S kennen we intussen al bijna twee jaar!

Belgische (vanaf)prijzen:
Mercedes-AMG GT Coupé – 476 pk – 216 g/km CO2 – vanaf €119.064
Mercedes-AMG GT S Coupé – 510 pk – 219 g/km CO2 – vanaf €138.303
Mercedes-AMG GT R Coupé – 585 pk – 259 g/km CO2 – vanaf €170.247

Lees hier onze rijtest met de Mercedes-AMG GT!

Youtubefenomeen Shmee150 is in blijde verwachting van een AMG GT R en neemt ons even mee langs de Britse catalogus