Vanaf 2017 wordt 70 km/u de norm buiten de bebouwde kom

Vanaf 2017 wordt 70 km/u de norm buiten de bebouwde komVanaf begin volgend jaar zal (bijna) overal buiten de bebouwde kom 70 km/u gehanteerd worden als maximumsnelheid in de plaats van de huidige 90 km/u.

Naast de standaardisering van de maximumsnelheid op gewestwegen en het volledige Vlaamse beheer van lokale trajectcontroles focust Vlaams Minster voor Mobiliteit Ben Weyts (N)VA) zich op het gebied buiten de bebouwde kom. In theorie mag je daar nu 90 km/u indien de situatie het toelaat maar over het algemeen is dat nu ook al 70 km/u. Vanaf 2017 wordt dat overal op 70 km/u vastgelegd op enkele locaties na waar de verkeersveiligheid van anderen niet in gedrang kan komen.

Vorig jaar stierven er jammer genoeg 400 personen op Vlaamse wegen en die zou Minister Weyts graag zien verdwijnen, deze regel moet daar ook zijn steentje tot toe bijdragen. Met deze nieuwe regel kunnen er ook 30.000 overbodige verkeersborden verdwijnen uit het straatbeeld wat de logische verwarring ook zal doen afnemen.

Weyts heeft nu een campagne – mét website – gelanceerd om de weggebruikers te informeren over de vereenvoudiging van de maximumsnelheid en op ongeveer 400 locaties langs de weg komen er affiches.

Vanaf 2017 wordt 70 km/u de norm buiten de bebouwde kom

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...