The Grand Tour S01E01: dit heb je gemist!

The Grand Tour S01E01: dit heb je gemist!YAY! May, Hammond en Clarkson zijn terug! En hoe!

Na een fysiek contact tussen Jeremy Clarkson en een medewerker werd zijn Top Gear contract niet verlengd en moest het meest succesvolle BBC2 programma op zoek naar een oplossing. Een volledig nieuw team kwam ten tonele en probeerde hetzelfde te doen, over het resultaat mag je zelf oordelen. Het feit dat presentator Chris Evans het alreeds na één seizoen voor bekeken houdt zegt misschien al genoeg?

James May, Richard Hammond en Jeremy Clarkson zochten zelf ook naar een oplossing en vonden deze bij Amazon. Deze Amerikaanse aanbieder van betaaltelevisie schoot daarmee de hoofdvogel af, per direct weet iedereen van hun bestaan af in Europa en is er overal interesse voor hun licentie dankzij dit kijkcijferkanon. Momenteel kan je Amazon Prime – en dus ook The Grand Tour – enkel bekijken in Japan, Duitsland en de VS, nog voor de jaarwisseling moeten daar 200 landen bijkomen! Gelukkig leven we in een moderne tijd en kan je moet goed zoeken (Youtube / Google eens naar The Grand Tour S01E01) wel al even genieten van de Britse auto-avonturen!

De verwachtingen waren hooggespannen maar na de openingsscène (de duurste ooit) was het direct duidelijk, de jongens zijn terug! The Stig is eigendom van BBC dus komt The Grand Tour met een Amerikaanse versie, zijnde NASCAR coureur Mike Skinner. Iets spraakzamer maar niets vernieuwend, de heren hebben ook een nieuw testcircuit – in de vorm van een Ebola virusdna – waar de McLaren 650S momenteel de snelste is. De Ferrari 488 GTB mocht in primeur het circuit verkennen waarna Skinner de BMW M2 Coupé zich mocht bewijzen!

Grootste – en leukste – item ging over een gekend gevecht op het allerhoogste niveau, namelijk de Porsche 918 Spyder, McLaren P1 en Ferrari LaFerrari. Alledrie super-super-snel en elk hun USP maar het blijft mooi om te zien. Zeker wanneer Clarkson zo zeker is van de Britse superioriteit dat hij een sterk statement maakt..

The king is dead, long live the The Grand Tour!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...