Spyshots: Bentley Continental GT & GTC (2017)

Spyshots: Bentley Continental GT & GTC (2017)Bentley maakt werk van een gloednieuwe Continental GT, normaliter krijgt deze volgend jaar het daglicht te zien!

Sinds 2003 maakt de Continental GT familie het goede weer voor de Britse luxe/sportwagenbouwer. In 2011 kwam de tweede generatie ten tonele al bleven de wijzigingen eerder beperkt toen, voor de 3e generatie mogen we wél heel wat nieuws verwachten.

Op vlak van design wordt de Conti GT een pak strakker en sportiever terwijl het gewicht ook stevig moet zakken dankzij het gebruik van lichtgewicht materialen. Dit allemaal zonder de klassieke luxe en weelde die zo typisch is aan een Bentley te verwaarlozen. De EXP 10 Speed 6 Concept zou als inspiratiebron dienen en dat kunnen we enkel en alleen maar toejuichen!

Onderhuids wordt alles ook terug hypermodern, de technische basis zal de nieuwe Bentley Continental GT delen met de nieuwe Panamera van concerngenoot Porsche! Naast superkrachtige vierliter V8 benzinemotoren zal uiteraard de gloednieuwe 6.0-liter W12 uit de Bentayga SUV hier beschikbaar zijn, na verloop van tijd verwachten we zelfs een plug-in hybride!

Als alles goed loopt staat de derde generatie Continental GT in coupévorm te pronken op de stand van Bentley tijdens het Autosalon van Genève begin maart, de dakloze Continental GTC volgt ongetwijfeld snel!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...