Officieel: Mazda CX-5 (2017)

Officieel: Mazda CX-5 (2017)Na een korte (succesvolle) carrière van slechts vier jaar heeft Mazda alreeds een nieuwe CX-5 SUV klaar voor jullie.

Dit is effectief een fonkelnieuwe CX-5 al nemen we het jullie niet kwalijk als je de visuele verschillen niet direct herkent. Op vlak van design werkten de Japanners dan ook rustig verder op het bestaande lijnenspel met CX-3 / Mazda6 / Mazda3 invloeden, de grille en lichtblokken zijn écht nieuw. Van de voorbije generatie werden er wereldwijd maar liefst 1,4 miljoen exemplaren verkocht, misschien dé reden dat Mazda het niet direct nodig vond om ingrijpende wijzigingen door te voeren.

Binnenin de nieuwe Mazda CX-5 vallen voornamelijk het zwevende infotainmentsysteem en strakke ventilatorroosters op, net zoals de karaktervolle accenten uit chroom en aluminium. De bouwkwaliteit en gekozen materialen zijn beter dan ooit en dragen bij tot een gezellige sfeer aldus Mazda, daarnaast werden er kleine aanpassingen gedaan om de gebruiksvriendelijkheid van diverse bedieningselementen te verbeteren. In de koffer past er 505 liter bagage, dat is een winst van 5 liter in vergelijking met de vorige CX-5.

Onder de motorkap blijft Mazda trouw aan SkyActiv technologie. Als benzine (SkyActiv-G) zal de CX-5 te verkrijgen zijn met een 2.0-liter en 2.2-liter, bij de diesels maakt de 2.2-liter SkyActiv-D het mooie weer. Prestatiecijfers werden er nog niet meegegeven, momenteel leveren die viercilinders 150 pk tot 192 pk. Op vlak van uitstoot en verbruik verwachten we minstens een lichte verbetering! Voorwielaandrijving is standaard bij de nieuwe CX-5, de topversies kunnen uitgerust worden met AWD vierwielaandrijving.

Het G-Vectoring Control systeem, Mazda’s zwarte magie om rijdynamiek te versterken, is uiteraard ook van de partij en werkt hier samen met een stijver chassis om wederom een fijn stuurgevoel te leveren. Op vlak van veiligheid- en rijhulpsystemen is deze compacte SUV nu ook terug up-to-date.

Midden 2017 zal Mazda met de nieuwe CX-5 staan pronken in het lokale verdeelpunt, tegen dan moeten de vanafprijzen ook al duidelijk zijn.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...