Officieel: Jaguar I-Pace Concept (2016)

Officieel: Jaguar I-Pace Concept (2016)Jaguar zet zijn eerste elektrische stappen met een I-Pace Concept, tegen 2018 moet er alreeds productiemodel zijn!

Na de F-Pace komt Jaguar met een tweede stoere SUV, de – momenteel in conceptvorm bestaande – elektrische I-Pace! Op relatief korte termijn wil Jaguar deze I-Pace ook écht in de showrooms hebben, perfect op tijd om samen met de nieuwe concurrenten van Audi, Porsche en Mercedes de Tesla Model X het leven zuur te maken.

De I-Pace Concept is de allereerste zuiver elektrische wagen van Jaguar, gelukkig kunnen de Britten heel wat kennis en ervaring putten uit hun deelname aan het Formule E kampioenschap! Dankzij twee elektromotoren – een voor elke as, per direct dus vierwielaandrijving – krijgt de Jaguar I-Pace Concept maar liefst 400 pk en 700 Nm ter beschikking. Daarmee moet je in 4 seconden de befaamde stoplichtsprint kunne voltooien.

De hightech lithium-ion batterijen, goed voor 90 kWh, zitten mooi verwerkt in de vloer van de I-Pace Concept en bieden een theoretisch rijbereik van 500 km. Anderhalf uur aan een snellader biedt 80% capaciteit, voor een volledige batterij reken je best op twee uur laadtijd. Momenteel leuke conceptgadgets maar Jaguar wil graag de in vloeistof gekoelde batterijen en slimme warmtepomp ook implementeren op het toekomende productiemodel!

Jaguar ontwikkelde een gloednieuw chassis voor de I-Pace Concept dat later nogmaals kan gebruikt worden voor een elektrische crossover of berline. De getalenteerde Ian Callum zette uiteraard het lijnenspel terug uit met heel wat herkenbare elementen van de C-X75 Concept die jammer genoeg nooit het levenslicht zal zien. Met 23″ velgen heb je direct ook iets om over te stoefen in de kroeg..

Dankzij de elektrische aandrijflijn kan het interieur op een andere manier ingedeeld worden, wat vooral het ruimtegevoel ten goede komt. Het conceptmodel mag pronken met grote touchscreens, een hightech infotainmentsysteem en blitse rijhulpsystemen, qua praktische inborst is er 530 liter bagageruimte voorhanden.

Op naar 2018!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...