Preview: Skoda SuperB RS (2018)

Preview: Skoda SuperB RS (2018)Niet enkel Audi wil meer RS’en, ook Skoda zou een uitbreiding van het vRS gamma overwegen. Grote kanshebber is daardoor een sportieve Superb (Combi) RS!

Momenteel kan je bij Skoda drie versies van de Octavia RS verkrijgen. Een TDI dieselvariant met 184 pk, een 220 pk sterke benzineversie en een topversie met 10 pk extra, de RS230. In een niet zo verleden was er zelfs een Fabia RS!

Na de lancering van de nieuwe Skoda Superb was het dan ook uitkijken of de Octavia eindelijk RS gezelschap ging krijgen. Jammer genoeg was dat niet het plan, de topversie was een 280 pk sterke benzinemotor voor de Super en daarmee zou je het moeten doen. Naast een luxe L&K versie, een zuinige GreenLine uitvoering was er ook al een Sportline trim maar nu zou Skoda toch een échte sportversie overwegen.

Of we net zoals bij de Octavia RS zowel een diesel- als benzineversie mogen verwachten van de Skoda SuperB RS is nog maar de vraag, traditiegetrouw maakt de TSI krachtbron natuurlijk de beste kans. Met meer dan 300 pk en een 0-100 km/u sprint in 5 seconden heeft deze Tsjech dan ook direct prima prestatiecijfers, het ruime interieur en aantrekkelijke prijskaartje blijft ongetwijfeld op post!

De komende jaren moet duidelijk worden of Skoda écht werk wil gaan maken van het vRS gamma, naast een Superb RS zou er ook een Kodiaq RS op de planning staan! Dankzij het Photoshoptalent van Theophilus Chin weten we alvast wat we mogen verwachten van die eerste..

Preview: Skoda SuperB RS (2018)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...