Audi wil 15 RS modellen tegen 2018

Audi wil 15 RS modellen tegen 2018CEO Stephan Winkelmann van Audi Sport – het voormalige quattro – heeft er zin in! Naast een nieuwe naam wil hij het aanbod sportieve Audi’s tegen 2018 alvast verdubbelen..

Na een glanscarrière van bijna 11 jaar bij Lamborghini werd Stephan Winkelmann eerder dit jaar aan het hoofd gezet van Audi’s sportiefste divisie. Toen nog gewoon quattro maar dat was wat te complex met de gelijknamige vierwielaandrijving, sinds deze zomer werd het bedrijf dan ook omgevormd tot het krachtig klinkende Audi Sport!

Tweede werkpunt van Winkelmann is het uitbreiding van het RS gamma. Naast het reguliere Audi aanbod hebben ze alreeds S-modellen (krachtig) en RS-modellen (zeer krachtig) maar het succes bij hun logische vijanden concurrentie met hun AMG lights en M Performance uitvoeringen doet Ingolstadt lonken naar meer.

Momenteel kan je bij de betere Audi concessiehouder slechts 7 RS modellen terugvinden, inclusief de nieuwe R8! Dat zou Audi Sport graag verdubbelen op een relatief korte tijdspanne, tegen 2018 moet het zichtbaar zijn!

Logische nieuwkomers zijn daarvan een vernieuwde RS3 Sportback (en RS3 Berline!), nieuwe RS4 / RS5 en eveneens gloednieuwe SQ5. Daarnaast zouden er ook nog verrassingen in de pijplijn zitten (RS1? RS Q7? RS8?) én een volledig in eigen beheer ontwikkelde en gebouwde sportwagen à la AMG GT!

Lees hier onze rijtest met de Audi RS7 Sportback!
Lees hier onze rijtest met de Audi RS5 Cabrio!

Deel dit bericht:

2 reacties op "Audi wil 15 RS modellen tegen 2018"

  1. Wolf 12-11-2016 om 12:59

    Blijft bij uiterlijk vertoon, hard naar de 100 en herrie (soms uit de speakers) want stuurgevoel bieden ze niet

    • BNNY 13-11-2016 om 9:51

      Ook dat zou Winkelmann graag ‘anders’ willen zien in de komende jaren!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...