Preview: Mercedes-AMG GT4 [vierdeurs sportwagen]

Preview: Mercedes-AMG GT4 [vierdeurs sportwagen]Krijgen we (ooit) een vierdeurs variant van de Mercedes-AMG GT?

Drukke tijden daar in Affalterbach! Van (bijna) alle modellen binnen het reguliere Mercedes’ gamma zijn er wel een of meerdere sportieve AMG uitvoeringen terug te vinden én dan vinden ze nog tijd om de exclusieve AMG GT familie uit te breiden met Roadster of hardcore R variant. Binnenkort komt daar nog een F1 geïnspireerde hypercar mét hybridehulp bij, niet onlogisch gezien de successen in de Formule 1! En als we de geruchten mogen geloven – waar rook is, is vuur? – komt daar op een dag nog een vierdeurs AMG GT bij die GT4 werd gedoopt.

Mercedes heeft zelf een hoop sportieve berlines die je kan krijgen als AMG, toch zou er nog ruimte zijn voor een extra sportieve variant. Het succes van de AMG GT en de gepensioneerde SLS toont alvast aan dat ze bij AMG weten wat ze doen, Das Haus had ook nog niet écht een antwoord op de Panamera, A7 Sportback en 6-Reeks Gran Coupé.. De Mercedes CLS heeft momenteel die taak maar kon niet bevestigen en zou daar binnenkort op afgestraft worden.

Digitaal kunstenaar Theophiluschin geeft alvast een mooie presentatie van wat we misschien ooit wel mogen verwachten in het straatbeeld, de briesende 4.0-liter V8 met 476 pk tot maximaal 585 pk heeft alvast voldoende potentieel om ook het goed weer in een gezinswagen te maken! Tegen 2017 of 2018 weten we vast meer..

Lees hier onze rijtest met de Mercedes-AMG GT!
Lees hier onze rijtest met de Mercedes CLS220d Coupé!

Preview: Mercedes-AMG GT4 [vierdeurs sportwagen]

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...