Officieel: Volvo S90 Excellence – S90 L (2016)

Officieel: Volvo S90 Excellence - S90 L (2016)Volvo lanceert twee nieuwe uitvoeringen van de S90 Berline die vooral gericht zijn op de vermogende Chinees: een S90 L en een luxueuze S90 Excellence zonder passagiersstoel!

Met je verlengde wielbasis toon je in China direct hoe warm je er wel niet inzit, ietwat tegenstrijdig gezien de kleine gestalte van de gemiddelde inwoner. In navolging van de lokaal geproduceerde S80L komt er eind dit jaar ook een S90L die 12 centimeter extra toevoegt aan de Zweed. Indien er voldoende interesse voor de lange S90 is in Amerika en Europa kan export overwogen worden.

Naast een S90L lanceert Volvo ook de overtreffende Excellence uitvoering, iets wat we ook al zagen bij de grotere XC90. Nog meer luxe, fijne materialen, hoogstaande afwerking en een reusachtig panoramadak. Op de achterbank krijg je een vaste armsteun met ingebouwde frigo en twee prachtige kristallen glazen, kwestie van je champagne in stijl te kunnen nuttigen. Indien gewenst kan je de passagiersstoel ook opofferen in ruil voor een Lounge Console. Een mooie term voor voetsteun én schoenenkast, voor de multimediaman is er ook een tablethouder voorhanden!

De Volvo S90 Excellence zal enkel te verkrijgen zijn met de T8 Twin Engine Plug-in Hybrid motorisatie, een prijs is op dit moment nog niet beschikbaar.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...