Audi stopt met WEC (Le Mans) – Volkswagen met WRC (2016)

Audi stopt met WEC (Le Mans) - Volkswagen met WRC (2016)Een donkere dag voor het motorsportgebeuren, zowel Audi (WEC LMP1) als Volkswagen (WRC) gooien na dit seizoen de handdoek in de ring.

In nasleep van de Dieselgate affaire – de sloebers! – moet er ergens bespaard worden binnen de grote VAG familie om de (stevige) financiële verliezen te compenseren. Zo moeten we langer wachten op de Q4 crossover en een nieuwe generatie A3 maar op vlak van motorsport vallen er eveneens ingrijpende beslissingen. Zo trekt Audi zich terug uit het World Endurance Championship (WEC) met de gekende Le Mans etmaalrace als parel, Volkswagen zal na 2016 ook niet meer aantreden in het World Rally Championship (WRC).

Gezien de Duitse dominantie van beide teams is die beslissing op zijn zachts uitgedrukt ingrijpend te noemen, anderzijds kan Audi ook minder glorierijk uitpakken met hun TDI dieselmotor successen! Sinds 2012 won Audi Motorsport maar liefst 16 WEC races van de 33 deelnames en is daarmee recordhouder, concerngenoot Porsche ziet alvast een grote (interne) concurrent wegvallen.

Binnen het WRC gebeuren staat het VW team momenteel op de eerste plek, ook daar zullen de Duitsers gemist worden om de rally een internationale allure mee te geven. Gelukkig komt volgend jaar Toyota meespelen meedoen naast Hyundai, Ford en Citroën.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...