Preview: Alfa Romeo Giulia Sportwagon (2018)

Preview: Alfa Romeo Giulia Sportwagon (2018)Na eerdere tegenstrijdige berichten zou Alfa Romeo nu toch werk maken van een meer praktische Giulia Sportwagon!

Na jaren van (uitstel en) ontwikkeling kunnen we nu eindelijk genieten van de Alfa Romeo Giulia, opnieuw een Alfa berline van weleer! Met achterwielaandrijving, een direct stuurgevoel, sensationele lijnen en bakken emotie waar de gevestigde waarden enkel en alleen maar jaloers op kunnen zijn. Typisch Italiaans maar Alfa Romeo koos voor een ietwat vreemde marktlancering, eerst was het de beurt aan de 510 pk sterke Quadrifoglio topvariant en erna volgende pas een reguliere diesel en benzine-uitvoering. Op het recente Autosalon van Parijs kwam daar nog eens de Giulia Veloce’s bij, krachtige topversies met zowel benzine als diesel zonder te overdrijven qua design en vermogen..

Maar het beste nieuws kwam recentelijk uit de wandelgangen. Initieel was er enkel een Giulia berline voorzien maar nu zou Alfa Romeo toch beslist hebben om toch werk te maken van een praktische Giulia Sportwagon breakvariant. Die koetswerkvorm doet het traditiegetrouw zéér goed in Europa en daar moet de Giulia het ook gaan doen, geheel onlogisch lijkt het gerucht dus allemaal niet. Een Giulia Coupé heeft minder slaagkansen, al zeg je best nooit nooit in autoland!

Eind 2016 krijgen we alvast de langverwachte Selvio SUV op het Autosalon van Los Angeles, de Giulia Sportwagon zou een jaar later ten tonele verschijnen. Met de vele vertragingen uit het verleden zetten we liever ons geld op een marktlancering in 2018, dankzij de digitale talenten van X-Tomi en Hinloop Design hebben we alvast een mooie voorbeeld van wat me mogen verwachten!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...