Spyshots: Jaguar XF Sportbrake (2017)

Spyshots: Jaguar XF Sportbrake (2017)Een nieuwe praktische XF Sportbrake variant zou er eerst niet komen maar nu maakt Jaguar er gelukkig toch werk van!

De Jaguar XF kan als (bijna) enige ietwat weerwerk bieden aan het klassiek Duitse triumviraat in het premium D-segment. In België zijn het daar voornamelijk de praktische break’s die het goed doen, het was dan ook vreemd dat Jaguar geen nieuwe XF Sportbrake zou bouwen. Met de gloednieuwe F-Pace SUV hadden ze die niet persé nodig aldus de marketeers in Coventry, gelukkig kwamen de Britten snel op die beslissing terug.

Ian Callum, Head of Design bij Jaguar, gaf enkele maanden geleden al aan dat een XF Sportbrake en F-Pace perfect naast elkaar konden bestaan en op het Autosalon van Parijs weerklonk de komst van een nieuwe Sportbrake – whats in a name.. – ook luider en luider.

Recentelijk doken er goed gecamoufleerde prototypes op nabij de Nürburgring en daarmee is er geen twijfel meer mogelijk, ergens in 2017 zullen we een nieuwe Jaguar XF Sportbrake krijgen die verder gaat op het elan van de berline. Dat is in een notendop: strakke Britse vormgeving, een modern interieur, hoogtechnologische gadgets / rijhulpsystemen, zuinige motoren en een aangenaam stuurgedrag dankzij (ondermeer) het gebruik van lichte materialen!

Lees hier onze rijtest met de Jaguar XF Sportbrake (2013)!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...